Megnyitott a Bubi Bár

A Tilia legújabb büszkesége a pezsgők világába kalauzolja az érdeklődőket

A badacsonyi Tilia borvendéglő régóta a minőségi borok szerelmeseinek egyik kedvenc helyszíne, ahol a környék válogatott tételeit is megtalálhatják a vendégek. A gondosan összeállított borsor most egy új, izgalmas dimenzióval bővült: megnyílt a Bubi Bár, a Tilia legújabb büszkesége, amely a pezsgők világába kalauzolja az érdeklődőket.

A Bubi Bár nem csupán egy újabb bár, hanem egy olyan élménytér, ahol a tradicionális eljárással készült pezsgők kerülnek a középpontba, ezzel is izgalmasabbá téve a vendéglő kínálatát.

Az itallap különleges válogatást kínál: szeretnék reflektorfénybe állítani mindazt, amit a Balaton környéki pezsgők tudnak: eleganciájuk, terroir-jellegük és minőségük méltán kelhet versenyre a nagynevű nemzetközi tételekkel. Emellett természetesen helyet kaptak az elismert pezsgőkészítő vidékek emblematikus italai is: olasz proseccók, spanyol cava-k, francia crémantok és autentikus champagne-ok teszik teljessé a kínálatot.

Legyen szó egy nyári aperitifről a teraszon vagy egy elegáns vacsora előtti koccintásról, a Bubi Bár minden alkalomra jó választás. Az eddig kisebb környékbeli, minőségi borokat készítő borászatokra épülő borkínálat most a pezsgők sokszínűségével vált teljessé, a minőség iránt elkötelezett vendégek legnagyobb örömére.

„Évek óta azt tapasztaljuk, hogy a Badacsonyba látogató vendégek a karakteres, vulkanikus borok mellett egyre nyitottabbak az újdonságokra is. A feleségemmel, Dórival régóta a buborékok rajongói vagyunk, utazásaink során szívesen kóstolunk különleges pezsgőket. Úgy hisszük, egy pohár pezsgő mellett az esték lassabban telnek, a beszélgetések pedig mélyebbé válnak. Ezt az élményt szeretnénk idén újra megélni, és megosztani másokkal is itt Badacsonyban, a hársfák alatt ülve.” – mondta Nagy Miklós, a Tilia étterem tulajdonosa.

A Bubi Bár pezsgőkínálatát Ritter Angelika mutatja be a vendégeknek, aki gazdag és sokrétű szakmai tapasztalatával méltó kísérője a buborékos élményeknek. Közgazdász végzettsége mellett több területen is otthonosan mozog: korábban egy hazai prémium gin termékcsalád képviselője volt, majd éveken át vezetett egy borszaküzletet, miközben folyamatosan mélyítette tudását a borok és pezsgők világában. Sommelier-ként kifinomult érzékkel és szenvedéllyel kalauzolja vendégeit a poharak mögött rejlő történetek és ízek útján.

„A Bubi Bár pezsgőválasztékát személyes preferenciák alapján állítottam össze. Olyan tételeket válogattam, amik hozzám is közel állnak, és szerintem jól képviselik a pezsgők sokszínű világát. Különösen fontosnak tartottam, hogy magyar pezsgők is helyet kapjanak a kínálatban. Éliás Csaba Budai zöldből készített extra brut pezsgője számomra igazi badacsonyi kedvenc – ha valaki most ismerkedik a régió pezsgőivel, mindig ezt ajánlom elsőként. A Balaton-felvidékről Pálffy Gyula pét-nat-ja különösen közel áll a szívemhez; valójában ennek a természetes pezsgőnek köszönhetően szerettem meg a pétillant típusokat. A Kreinbacher pezsgői már-már alapvetésnek számítanak: karakteresek, kifinomultak, és elengedhetetlenek egy komoly pezsgősorban. Garamvári limitált szériás, presztízs tételei valódi különlegességek, méltán tartoznak a válogatás ékkövei közé.” – meséli Ritter Angelika, a bár szakmai házigazdája.Nyitvatartás: júliustól késő őszig szombaton és vasárnap 18.00-23.00 óra között